МВФ підвищив прогноз середньої ціни на нафту на 2011р до 94,75 дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ підвищив прогноз середньої ціни на нафту на 2011р до 94,75 дол

Енергетика
165
Міжнародний валютний фонд (МВФ) підвищив прогноз середньої ціни на нафту в 2011 році майже до $95 з $89,5 (січнева оцінка) у зв'язку з безладами в деяких країнах Північної Африки і Близького Сходу, говориться в доповіді МВФ про перспективи глобальної економіки.
"В останні тижні соціальна напруженість на Близькому Сході посилила стурбованість щодо можливих перебоїв з поставками нафти і викликала підвищення цін, хоча досі постачання здійснюються своєчасно", - говориться в документі.
Стійке зростання попиту на нафту, що перевищує потужності видобувних країн, що не входять до ОПЕК, як очікується, призведе до підвищення попиту на потужності країн-членів цієї організації.
"Рішення країн ОПЕК будуть грати ключову роль в динаміці нафтових цін. Очікується, що вони будуть використовувати свої потужності еластичніше при досягненні цінового рівня в $100 за барель і вище, особливо враховуючи, що коефіцієнт використання запасів (inventory-to-use ratio) наближається до середнього рівня циклу, і попередні оцінки виробництва ОПЕК у грудні і січні, судячи з усього, підтверджують цю думку", - наголошується в доповіді.
Тим не менш, відзначає МВФ, існує невизначеність щодо цільових цінових рівнів ОПЕК. "У відображення цього розвитку подій, базовий прогноз МВФ щодо ціни на нафту підвищується $94,75 за барель із $89,5, які прогнозувалися в доповіді World Economic Outlook в січні", - говориться в документі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас