США можуть ввести санкції проти Лівії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США можуть ввести санкції проти Лівії

Енергетика
404
Влада США розглядає питання введення санкцій щодо Лівії. "Вивчається безліч варіантів - санкції, інші варіанти", - сказав прес-секретар Білого дому Джей Карні.
За словами Карні, президент США Барак Обама засуджує насильство, що застосовується владою Лівії при придушенні народних виступів, передає Бі-бі-сі.
У Конгресі США тим часом все голосніше заявляють про необхідність посилити тиск на владний режим у Тріполі. Так, сенатор Джон Керрі, який очолює комітет із закордонних справ, запропонував знову ввести санкції проти Лівії. Він також закликав американські та іноземні нафтові компанії тимчасово призупинити свою діяльність у цій країні.
Більшість економічних санкції проти Лівії було скасовано ще у 2004 році після того, як сторони врегулювали між собою питання фінансових компенсацій в рамках справи про Локербі. Пізніше США виключили Лівію зі списку країн-спонсорів тероризму.
Нагадаємо, народні хвилювання в Лівії з вимогою відставки Каддафі, який керує країною більше 40 років, почалися 16 лютого 2011 року. Влада чинить опір маніфестантам: за деякими даними, кількість загиблих у зіткненнях перевищує 800 осіб.
Для розгону демонстрацій застосовувалася авіація. Під контролем опозиції перебуває частина країни, на бік противників Каддафі перейшли декілька міністрів і дипломатів, а також частина військових.
Як повідомлялося, Муаммар Каддафі віддав наказ підготувати диверсії на нафтопроводах країни.
Президент Франції Ніколя Саркозі вимагає від Євросоюзу ввести санкції проти Лівії і повністю заморозити фінансово-економічні відносини з цією країною.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас