Банкір прогнозує зниження ставок за депозитами фізосіб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкір прогнозує зниження ставок за депозитами фізосіб

Кредит&Депозит
1124
Середнє зниження ставок за вкладами юридичних осіб на всі терміни розміщення з березня по грудень 2010 р. склало 4-8 п.п. в залежності від "довжини" внесків. Про це в коментарі FINANCE.UA розповів директор департаменту корпоративного бізнесу банку "Хрещатик" Олексій Манзя.
На його думку, ця тенденція продовжиться і в 2011 р., адже чергове зниження ставок вже відбулося в кінці січня.
"Протягом першої половини 2011 р. можна чекати на подальше зниження ставок за депозитами юридичних осіб на терміни від одного місяця до року в середньому на 1-2 п.п. за вкладами у гривні і 0,5-1 п.п. в іноземній валюті", - вважає банкір.
Враховуючи те, що вже з другої половини 2010 року банківська система зазнає певної надліквідності, (в першу чергу, за депозитами з терміном розміщення до 3 місяців), на ринку сформувалася чітка тенденція концентрації зусиль банків на залучення вкладів суб'єктів господарювання від 6 місяців до року і більше.
"Для того, щоб забезпечити клієнту максимально можливу ставку і зберегти достатню ліквідність, банки будуть пропонувати можливість дострокового вилучення вкладів у визначені терміни - наприклад, через 3 або 6 місяців після залучення у відповідності з новими депозитних продуктів", - зазначив банкір.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас