В ДАІ пояснили, в яких випадках можуть стріляти у водія — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В ДАІ пояснили, в яких випадках можуть стріляти у водія

Казна та Політика
518
Останнім часом інспектори ДАІ все частіше стають об'єктами нападу з боку водіїв, пише газета "Сегодня".
Видання опублікувало список порушень, в разі яких інспектор може відкрити вогонь:
1. Напад на інспектора, що загрожує його життю і здоров'ю (з вогнепальною або холодною зброєю, лопатою, монтуванням, палицею тощо).
2. Захоплення або спроба захоплення заручника (пасажира, пішохода, інспектора).
3. Спроба наїхати транспортним засобом (машиною, трактором, мопедом) на інспектора або інших людей (наприклад, понятих, свідків і потерпілого від ДТП, сторонніх).
4. Спроба втекти від погоні на автомобілі, якщо при цьому виникає небезпека для інших людей і автомобілів. У цьому випадку зазвичай стріляють по колесах.
5. Погроза зброєю (автомат, пістолет, граната, ніж, навіть якщо це травматика, муляж або іграшка) інспектору або навколишніх людей.
6. Невиконання команди інспектора залишатися на місці або спроба заволодіти його зброєю.
7. Погроза чи спроба нацьковування навченого собаки (вівчарки, бійцівської, тер'єра) на інспектора і інших людей.
Коли інспектор не має права стріляти:
1. Якщо від куль можуть постраждати сторонні люди (пішоходи або, у випадку погоні за порушником, водії і пасажири інших автомобілів.
2. Коли перед ним вагітна, старий, людина з ознаками інвалідності (без ока, руки, ноги і т.д.), неповнолітній. Заборона не діє в разі групового або збройного нападу таких людей, що загрожує життю і здоров'ю людей, працівників міліції, а також якщо у нападників є в руках зброя (наприклад, у вагітну з пістолетом або інваліда з рушницею стріляти можна).
Інспектор зобов'язаний:
1. Перед застосуванням зброї попередити про це голосом: "Стій, стріляти буду", потім зробити попереджувальний постріл вгору і лише потім стріляти на поразку. Приведення зброї в бойову готовність (явне зняття із запобіжника, досил патрона в патронник) також є попередженням про можливий постріл в зловмисника.
2. Завдати мінімальної шкоди здоров'ю нападника (стріляти в ногу, руку, а не в тулуб або голову).
3. Якщо нападник поранений, негайно надати йому медичну допомогу та повідомити про цей випадок безпосереднього начальника або чергового по ДАІ.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас