Франція заморозить рахунки Мубарака — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Франція заморозить рахунки Мубарака

Казна та Політика
272
Влада Франції заблокує на своїй території активи колишнього президента Єгипту Хосні Мубарака за запитом єгипетської влади, йдеться в комюніке МЗС Франції.
За даними міністерства, 22 лютого влада Єгипту офіційно попросила Францію заморозити власність, рахунки та майно колишнього президента, його дружини, двох їхніх синів і їхніх дружин.
"На підставі Конвенції ООН проти корупції, зокрема статті 55, і в порозумінні з попередніми заявами, (голова МЗС) Мішель Альо-Марі доручила передати цей запит компетентним органам, щоб вони приступили до відповідних дій", - йдеться в документі, передає РИА "Новости".
Як повідомляла газета ВЗГЛЯД, у вівторок МЗС Єгипту розіслав у свої посольства за кордоном розпорядження генпрокуратури з вимогою заморозити іноземні активи екс-президента Хосні Мубарака.
Після відставки Мубарака в пресі з'явилася інформація про багатомільярдні заощадження родини колишнього президента у закордонних банках.
Влада Швейцарії оголосила про замороження рахунків екс-глави АРЄ вже того дня, коли він залишив пост президента.
Пізніше верховний представник Євросоюзу з міжнародних справ і політики безпеки Кетрін Ештон розповіла, що від МЗС Єгипту відправив до Європи запит з проханням заморозити авуари деяких чиновників з команди Мубарака.
За матеріалами:
UABanker.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас