Плотніков: Без грошей ЄС Україна нічого не втратить — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Плотніков: Без грошей ЄС Україна нічого не втратить

Казна та Політика
235
Глава підкомітету з питань міжнародної економічної політики Комітету ВР з питань економічної політики Олексій Плотніков не бачить трагедії в тому, що Європейський союз призупинив бюджетну допомогу органам державної влади в України. Таку думку він висловив в ексклюзивному коментарі ІМК.
"Це фінансова допомога органам влади. Це такий вузькоспеціальний напрямок, пов'язаний з навчанням чиновників, забезпеченням оргтехнікою, допомогою зі створенням сайтів районних адміністрацій, це ніяк не пов'язано з макроекономікою, економікою і т.д. Тому я не розглядаю це як якусь трагедію, це абсолютно робочий момент", - повідомив Плотніков.
Він зазначив, що з боку Єврокомісії і Світового банку нам "дійсно висуваються пропозиції щодо модифікації законодавства держзакупівель і тендерних процедур".
"Тому в даному випадку є розбіжності між українською владою і Єврокомісією щодо конкретних тендернх процедур, і це призвело до зупинки фінансової допомоги органам влади. Але, в будь-якому випадку, я думаю, що ці питання можна вирішити з урахуванням того, що законодавство з тендерних закупівель підлягає модифікації. Про це неодноразово говорив Президент, і я думаю, що в процесі доопрацювання поліпшення законодавства непорозуміння з європейськими структурами будуть залагоджені", - підкреслив парламентарій.
Він також зазначив, що перед Україною зараз стоїть завдання "створити прозоре тендерне законодавство, яке задовольнить, в тому числі, і Європейський союз".
"Це наша мета, а не намагатися в даному випадку стати в позу і відстояти положення, що викликає критику європейських структур", - підсумував Плотніков.
Нагадаємо, раніше стало відомо, що Європейський союз офіційно повідомив Україну про призупинення бюджетної допомоги органам державної влади у зв'язку з внесенням Верховною Радою змін до процедури державних закупівель. Внаслідок рішення ЄС вже заморожений транш в 31 мільйон євро. У Брюсселі відзначають, що на цьому санкції стосовно Києва не закінчаться.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас