Соболєв: Від фіктивного ВВП життя не покращиться — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Соболєв: Від фіктивного ВВП життя не покращиться

Казна та Політика
223
Влада оперує фіктивними даними зростання валового внутрішнього продукту (ВВП) в Україні, заснованими на фальсифікованих показниках інфляції.
Про це заявив прем'єр-міністр опозиційного уряду Сергій Соболєв, коментуючи затвердження НБУ про нібито 6%-ве збільшення ВВП у січні 2011 року.
"Щоб приховати повний провал своєї соціально-економічної політики, Янукович і Азаров вдаються до банальних приписок і фальсифікацій статистичних даних. Однак як би вони не чаклували над цифрами, щоб видати бажане за дійсне - життя простих громадян від цього не покращиться ні сьогодні, ні завтра, ні післязавтра", - сказав Соболєв.
Він також нагадав, що уряд сам неодноразово заявляв про ненадходження в бюджет держави майже третини планових податків у січні, пояснюючи це святами.
"Про яке тоді зростання ВВП може йти мова при таких показниках? Ми розуміємо, що треба знову звітувати перед МВФ для отримання чергових траншів, але не такою ціною це робити!" - підкреслив прем'єр опозиційного уряду.
За його словами, секретом Полішинеля є те, що з приходом в уряд Миколи Азарова Державний комітет статистики почав фальсифікувати реальні показники інфляції, на що неодноразово вказували як незалежні економісти, так і Рахункова палата.
"Уряд Януковича-Азарова тисне на губернаторів, а ті у свою чергу нижче по ланцюжку - під загрозою "відрізаних пальців" - змушують підлеглих занижувати показники зростання цін на місцях будь-якими методами", - сказав Соболєв.
Він підкреслив, що саме заниження показників інфляції дозволяє не лише не індексувати соціальні виплати, пенсії і зарплати, але й завищувати показники ВВП.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас