Заворушення в Лівії підвищили ціну на нафту Brent до 110 дол./бар — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заворушення в Лівії підвищили ціну на нафту Brent до 110 дол./бар

Енергетика
293
На тлі заворушень у Лівії і побоювань інвесторів щодо поставок "чорного золота" з регіону ціна на північноморську нафту Brent досягла позначки в 110 дол./бар вперше з вересня 2008 р. Ціна на нафту марки Brent виросла більш ніж на 4 дол. за бар, ціна на нафту Light Crude зросла на 2,29 дол. - до 97,43 дол./бар, повідомляється з посиланням на BBC.
Зважаючи на неспокійну обстановку в Лівії європейські нафтогазові компанії почали згортати свої операції в країні. Французька Total стала останньою європейською компанією, яка оголосила про рішучі дії, а саме про те, що починає припиняти постачання нафти з регіону. Раніше на цьому тижні про часткове припинення нафтовидобувних операцій в північноафриканській країні повідомили іспанська Repsol і італійська ENI.
Відзначимо, що охоплена народними хвилюваннями Лівія є 12-м за величиною експортером нафти в світі, при цьому більшість видобутої в країні нафти йде на експорт до Європи. Аналітики говорять про те, що заворушення в Лівії можуть негативно вплинути на третину лівійського експорту нафти і що компенсувати цю нестачу буде складно. Як відзначають експерти, нафта, що поставляється з країни, має високу якість. "І іншою нафтою нафту з Лівії замінити тяжко", - додали вони.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас