При збільшенні маржі нафтотрейдерів ціна імпортного бензину може перевищити 10 грн/л — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

При збільшенні маржі нафтотрейдерів ціна імпортного бензину може перевищити 10 грн/л

Енергетика
471
У разі збільшення рівня "брудної маржі" нафтотрейдерів до $250/тонна роздрібна вартість імпортного бензину марки А-95 уже в березні може перевищити 10 грн/літр, вважає провідний аналітик консалтингової компанії UPECO (Київ) Олександр Сіренко.
"Таке рішення розбалансує ринок. Чому нафтотрейдери цього не розуміють? Споживач у такому випадку отримає ціну на стелі в 10 грн за літр імпортного бензину", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна" у середу.
На думку експерта, підвищення рівня маржі також може призвести до збільшення частки неякісного бензину на українському ринку.
Як зазначив Сіренко, зараз і без того існує досить чинників, які грають на підвищення роздрібної вартості палива.
"На світовому ринку через політичні події в Африці стрімко дорожчає нафта. Вчора вартість бензину марки А-95 якості Євро-5 досягла $946/тонна - таке було тільки два роки тому", - сказав він.
Як раніше повідомило агентству інформоване джерело, почесний президент групи компаній "Континіум" Ігор Єремєєв звернувся до уряду з проханням дозволити нафтотрейдерам збільшити "брудну маржу" на 38,9% - зі $180 до $ 50 на тонні палива. Таку пропозицію він озвучив під час засідання експертно-аналітичної групи (ЕАГ) з питань функціонування ринку нафти і нафтопродуктів і розвитку нафтопереробної промисловості при Кабінеті міністрів України у вівторок.
За словами співрозмовника агентства, керівник ЕАГ Андрій Клюєв має намір протягом двох-трьох днів вивчити це питання і винести рішення.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас