Азаров: В Україні з 1 по 20 лютого інфляція склала 0,6% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: В Україні з 1 по 20 лютого інфляція склала 0,6%

Казна та Політика
466
В Україні з 1 по 20 лютого інфляція склала 0,6%. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров перед засіданням уряду.
"За 20 днів лютого середні ціни на ринку хліба та круп в середньому по Україні зросли приблизно на 0,3%. Загалом за дві декади лютого інфляція склала приблизно 0,6%. Це найнижчий показник за всі роки нашого існування", - сказав Азаров.
При цьому, за словами М. Азарова, його турбує ситуація на ринку м'яса: "Нас турбує і зниження цін на такі важливі продукти як м'ясо, яйця, птицю... Це як зростання, так і зниження цін. У цій ситуації, в якій є зростання цін на зовнішньому ринку, це приклад того, що нам потрібно докласти зусилля для стабілізації цінової ситуації".
Крім того, Азаров зазначив, що спостерігаються регіональні зміни в цінах, зокрема на соняшникову олію. Наприклад, в Івано-Франківській обл. соняшникова олія подешевшала, а у Волинській - ціна не змінилася, а в Севастополі зросла. "Очевидно, що недопрацювала регіональна влада, і не працює логістика в сфері продовольства на рівні держави, тому я нагадую міністру аграрної політики Миколі Присяжнюку, що створення ефективних логістичних схем регіональних запасів продовольства для товарних інтервенцій - це ваше першочергове завдання", - підкреслив прем'єр.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас