Молдова має намір приєднатися до європейського енергетичного ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Молдова має намір приєднатися до європейського енергетичного ринку

Енергетика
162
Молдова зацікавлена в диверсифікації енергетичних ресурсів і має намір приєднатися до європейського енергетичного ринку. Таку заяву зробив генеральний секретар уряду Молдови Віктор Бодю за підсумками церемонії підписання в Кишиневі угоди про партнерство між банком BCR-Chisinau та Європейським банком реконструкції та розвитку в рамках програми фінансування стійкої енергетики в Молдові (MoSEFF), що передбачає виділення молдовському банку кредиту в розмірі 7 млн євро на кредитування компаній, які вкладають кошти в підвищення енергоефективності Молдови.
Бодю зазначив, що у молдовської сторони вже передбачено деякі проекти для диверсифікації енергетичних ресурсів, знайдена і частина необхідних фінансових ресурсів. За його словами, в цьому контексті підтримка, що надається Європейським банком реконструкції та розвитку, є важливою і допоможе Молдові у виявленні потрібних проектів щодо диверсифікації та підвищення ефективності енергоресурсів.
Генеральний секретар молдовського уряду відзначив, що можливості, наявні у Молдови в сфері енергетики, будуть обговорюватися в рамках візиту в жовтні 2011 р. в Кишинів європейського комісара з енергетики Гюнтера Еттінгера.
Бодю уточнив, що Європейська комісія вже висловила підтримку зацікавленості Молдови в диверсифікації енергоресурсів.
У свою чергу, директор ЄБРР по фінансових установах Нік Тессейман відзначив, що ефективність енергетичних ресурсів є пріоритетом як для Євробанку, так і для уряду Молдови, яка майже повністю залежить від імпорту енергоносіїв. Він підкреслив, що скорочення витрат на енергоресурси підвищить конкурентоспроможність молдовських компаній.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас