Податкова звинуватила "Криворіжсталь" у несплаті 57 мільйонів доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податкова звинуватила "Криворіжсталь" у несплаті 57 мільйонів доларів

Казна та Політика
541
Податкові органи України висунули Криворізькому гірничо-металургійному комбінату "ArcelorMittal Кривий Ріг" (раніше - "Криворіжсталь", Дніпропетровська область) претензії в 57 мільйонів доларів за порушення податкового законодавства, пов'язані з податком на додану вартість.
Як сказано у звіті материнської компанії ArcelorMittal у вівторок, ці звинувачення були висунуті в грудні минулого року за період з грудня 2009 по жовтень 2010 року.
"ArcelorMittal Кривий Ріг" не погодилося з такими претензіями і подало апеляцію у вищі податкові органи, проте безрезультатно. У результаті в лютому цього року компанія оскаржила рішення податкових органів у місцевому адміністративному суді. "ArcelorMittal Кривий Ріг" має намір комплексно захищатися в цій справі", - відзначається у звіті.
У документі ArcelorMittal нагадує, що при купівлі комбінату "Криворіжсталь" у 2005 році взяв на себе зобов'язання інвестувати в нього 500 мільйонів доларів аж до 2010 року, в результаті вклавши до кінця 2010 року 614 мільйонів.
Згідно зі звітом, минулого року компанія затвердила капітальні витрати на боротьбу зі шкідливими викидами в атмосферу 118 мільйонів доларів і 40 мільйонів доларів на поховання відходів.
ArcelorMittal також вказує, що до початку цього року українське підприємство створило резерви з вибуття активів у розмірі 140 мільйонів доларів, пов'язані з планом відновлення місць видобутку залізної руди в Кривому Розі.
Як повідомлялося, генеральний директор "ArcelorMittal Кривий Ріг" Ринат Старков в середині лютого повідомив, що заборгованість держави перед комбінатом з податку на ПДВ за поставлену на експорт продукцію, а також з урахуванням авансового платежу з податку на прибуток, сумарно становить близько 3,5 мільярдів гривень. За його словами, протягом 2010 року борг по ПДВ зріс з 1,5 мільярда гривень до 2,3 мільярда, хоча у вересні підприємство прийняло у вигляді компенсації ПДВ-облігації на суму 1,7 мільярда гривень. "За грудень і січень нам не виплатили жодної копійки з ПДВ", - констатував гендиректор.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас