Беджет Паколлі обраний Президентом Косово — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Беджет Паколлі обраний Президентом Косово

Казна та Політика
155
Парламент Косово обрав Президентом країни лідера "Альянсу за нове Косово" мільярдера Беджета Паколлі, передає РБК з посиланням на Associated Press.
За 59-річного бізнесмена віддали свої голоси 62 парламентарія, тоді коли тільки 4 висловилися проти його кандидатури. Вони відзначили, що зі 120 чоловік, що засідають у парламенті, прийшли тільки 67. Опозиція проігнорувала вибори, відмовляючись від призначення Паколлі.
Очікується, що склад нового кабінету міністрів буде оголошений сьогодні пізніше.
Нагадаємо, 19 лютого лідер Демократичної партії Косова (ДПК) Хашим Тачі підписав коаліційну угоду з Паколлі. Згідно з підписаним документом, Тачі зберігає за собою посаду прем'єр-міністра, а Паколлі отримує пост Президента.
Владна ДПК знову здобула перемогу на повторних парламентських виборах, що відбулися 9 січня 2011 р. Повторні вибори відбулися після того, як результати виборів, що пройшли в грудні 2010 р., були анульовані через ряд порушень.
Косово оголосило про незалежність від Сербії в лютому 2008 р. Офіційний Белград не визнає цей край незалежною державою і вважає його своєю територією. Не визнає Косово і ряд інших держав світу, зокрема, Росія, Китай та Індія.
Уродженець Косова Паколлі більшу частину життя провів у Німеччині та Швейцарії. У 1990 р. він організував компанію Mabetex, що працює над різними проектами, пов'язаними з будівництвом.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас