Moody's присвоїло випуску єврооблігацій "Укрексімбанку" на 2,38 млрд грн рейтинг Ba3 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's присвоїло випуску єврооблігацій "Укрексімбанку" на 2,38 млрд грн рейтинг Ba3

Казна та Політика
343
Moody's, очолюване Макданіелем, в січні підвищило Укрексімбанку рейтинг фінансової стійкості з негативного на стабільний.
Moody's присвоїло випуску єврооблігацій "Укрексімбанку" на 2,385 млрд грн з ставкою прибутковості в 11% рейтинг Ba3/прогноз "стабільний". Про це повідомляє прес-служба рейтингового агентства.
Трирічні, з обмеженим регресом, облігації були випущені Biz Finance PLC (Великобританія), спеціальної компанією для розміщення облігацій "Укрексімбанку". Рейтинг облігацій заснований на основному рейтингу "Укрексімбанку" Ba3/NP/D-, з прогнозом "стабільний".
Нагадаємо, 2 лютого інше рейтингове агентство Fitch Ratings присвоїло випуску облігацій Biz Finance PLC на суму 2 млрд 385,05 млн грн (еквівалент 300 млн дол.) з обмеженим регресом на емітента і з фіксованою ставкою в 11% довгостроковий рейтинг "B "і рейтинг зворотності активів "RR4".
Biz Finance PLC буде здійснювати виплати власникам облігацій (основної суми боргу і відсотків) тільки в межах коштів, отриманих від "Укрексімбанку" за депозитною угодою.
АТ "Укрексімбанк" здійснило 28 січня 2011 р. транзакцію випуску трирічних облігацій в гривні на суму 2 млрд 385 млн 050 тис. грн і ставкою купона 11%, розрахунки за якими будуть проходити в системі "Euroclear" в доларах. Сума угоди становить еквівалент 300 млн дол., в ролі букраннера виступили три провідні інвестиційні банки - Credit Suisse в якості глобального координатора, Citi і Deutsche Bank.
Загальний обсяг замовлень перевищував еквівалент 400 млн дол. при обсязі угоди, еквівалентному 300 млн дол. Понад 90% обсягу угоди були розміщені серед міжнародних інвесторів.
Станом на кінець III кв. 2010 р. "Укрексімбанк" був другим банком в Україні за величиною сукупних активів. Банк обслуговує переважно корпоративних клієнтів, основними напрямками діяльності яких є експорт і імпорт. Держава в особі Кабінету міністрів України - єдиний акціонер банку.
Раніше, 17 січня 2011 р. Moody's підвищило "Укрексімбанку" рейтинг фінансової стійкості з негативного на стабільний, і присвоїло рейтинг Ba3 депозитах в місцевій валюті банку.
Відзначимо, на кінець першого півріччя 2010 р., розмір активів, власного капіталу та чистого прибутку "Укрексімбанку" склав 8,23 млрд дол., 2,13 млрд дол. і 2,6 млн дол. відповідно.
100% акцій ВАТ "Укрексімбанк" належить державі в особі Кабінету міністрів, основне завдання банку - фінансування зовнішньоекономічної діяльності України.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас