Янукович хоче пенсію 1380 гривень до кінця року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович хоче пенсію 1380 гривень до кінця року

1557
Президент України Віктор Янукович називає одним з пріоритетних завдань реформування систем пенсійного страхування і соціальної підтримки. Про це глава держави сказав сьогодні під час виступу на засіданні Комітету з економічних реформ, повідомляє прес-служба президента.
"Добре, що законопроект щодо пенсійної реформи проходить громадське обговорення... У такій справі не обходиться без політичних спекуляцій, тому треба йти до людей і пояснювати їм, переконувати. Іншого способу добитися успіху немає", - вважає президент. "Реалістичним я бачу завдання зростання на кінець року середнього розміру пенсій як мінімум до 1380 гривень. Інакше немає сенсу вести розмови про збалансування Пенсійного фонду і перехід на нову систему. Нинішні пенсіонери не можуть чекати: як тільки економічні показники нам дозволяють, треба піднімати розмір пенсії", - сказав Янукович.
При цьому, за словами президента, потрібно забезпечити реальну залежність рівня пенсії від заробітку і страхового стажу пенсіонера. "Хто більше працював, той повинен отримати більше", - сказав Янукович. Глава держави додав, що при реформуванні системи соціального захисту ключова вимога - це адресність допомоги. Її мають отримати ті, хто більше потребує.
До речі, за підсумками 2010 року середня пенсія в Україні становить 1149 гривень.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас