МВФ запропонував девальвувати білоруський рубль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ запропонував девальвувати білоруський рубль

Казна та Політика
801
Дефіцит рахунку поточних операцій потребує негайного посилення грошово-кредитної політики, вважає постійний представник Міжнародного валютного фонду (МВФ) в Білорусі Наталія Колядіна.
"Зростання кредитування в Білорусі в 2011 році продовжує залишатися дуже значним, і необхідно вжити заходів до його сповільнення, з тим щоб зменшити попит на іноземну валюту", - уточнила Колядіна.
Вона також зазначила, що в 2010 році відбулося різке ослаблення грошово-кредитної і податково-бюджетної політики в Білорусі, а також значне підвищення заробітної плати в реальному вираженні, що призвело до збільшення дефіциту рахунку за поточними операціями, повідомляє білоруський портал Хартія 97.
"Ми бачили в минулому році і продовжуємо бачити зараз, що розрив фінансування по платіжному балансу значний і попит на іноземну валюту перевищує її пропозицію", - сказала представник МВФ.
"Ми вважаємо, що для скорочення дефіциту торгівлі потрібно макроекономічне коректування, - зазначає представник МВФ. - Нові іноземні запозичення повинні сприяти збільшенню золотовалютних резервів, що можливо, тільки якщо торговельний дефіцит почне скорочуватися. Це може бути досягнуто тільки за допомогою посилення грошово-кредитної політики і більш гнучкої курсової політики. Крім того, іноземне фінансування небезмежне і залежить від ситуації на міжнародних фінансових ринках, які зараз швидко змінюються".
За словами Колядіної, одночасно з посиленням грошово-кредитної політики повинні вживатися заходи щодо посилення податково-бюджетної політики, що допоможе в більш довгостроковій перспективі і визволить певний ресурс для розвитку приватного сектора.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас