Точка зору: Успіх СП "Нафтогаз" і "Газпром" буде залежати від приєднання європейської компанії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Успіх СП "Нафтогаз" і "Газпром" буде залежати від приєднання європейської компанії

Енергетика
244
Успіх для України у створенні спільного підприємства НАК "Нафтогаз" і ТОВ "Газпром" буде залежати від залучення європейської енергетичної компанії. Таку думку в коментарі ІМК висловив незалежний енергетичний експерт Володимир Саприкін.
"Виходячи із заяв вищих керівників Росії, які поступки в ціні і взагалі перегляд контракту за умови створення СП (спільного підприємства, - ред.) можливі, і Росія розглядає це як перший крок. Другий крок - це об'єднання газових секторів... Я сподіваюся, що нинішня влада не піде на об'єднання газових секторів, однак створення СП можливе, і тут успіх України багато в чому залежить від участі третьої сторони, тобто європейської компанії", - переконаний експерт.
Поки, за його словами, не зовсім зрозуміло, яким чином можливе створення спільного підприємства НАК "Нафтогаз" і ТОВ "Газпром", оскільки Росія пропонує невигідні для України родовища.
"Це Астраханське родовище з дуже дорогим газом, з високим вмістом сірки і якесь невідоме родовище на Ямалі, яке не визначено. Щодо Ямальського родовища, то воно вимагає гігантських капіталовкладень, і його розвиток можливий десь через десять і більше років і в умовах вкладення понад 10 мільярдів доларів. Отже, такі пропозиції поки Україні не підходять, оскільки ГТС сьогодні приносить мільярди доларів прибутку, а коли будуть приносити прибуток газові родовища - невідомо... На мою думку, тут треба працювати і залучати третю сторону - європейську енергетичну компанію", - підкреслив Саприкін.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас