Brent може подорожчати до 110 дол. за барель найближчими тижнями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Brent може подорожчати до 110 дол. за барель найближчими тижнями

Енергетика
237
Нафта марки Brent буде торгуватися в діапазоні $105-110 за барель найближчими тижнями, якщо конфлікт у Лівії продовжиться, вважає аналітик Goldman Sachs International Джеффрі Кюррі.
На думку експерта, вартість Brent може досягти рекордного рівня в тому випадку, якщо заворушення поширяться на країни, які є великими виробниками нафти, зокрема, на Саудівську Аравію.
"Ключовим фактором зараз є ризик розростання конфлікту, - цитує слова Д. Кюррі агентство Bloomberg. - Ціни на нафту можуть протестувати рекордні рівні".
Котирування ф'ючерса на нафту Brent на квітень на лондонській біржі ICE Futures виросли на $2,2 (2,08%) - до $107,94 за барель. Вартість цих контрактів на закриття ринку в понеділок склала $3,22 (3,1%) - до $105,74 за барель - це максимальна розрахункова ціна з вересня 2008 року.
У столиці Лівії та інших містах країни тривають запеклі зіткнення між учасниками масових демонстрацій і представниками сил безпеки. Як повідомило BBC, військово-повітряні сили країни отримали наказ протягом найближчих годин завдати удару з повітря по другому за величиною лівійському місті Бенгазі, який, можливо, перебуває під контролем демонстрантів. Раніше повідомлялося, що Тріполі перейшов під контроль супротивників лівійської влади.
Напруженою залишається і ситуація в Бахрейні: опозиція готується у вівторок вивести не менш 100 тис. осіб на антиурядовий марш в столиці країни Манамі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас