На телемості з Януковичем не буде випадкових питань — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На телемості з Януковичем не буде випадкових питань

Казна та Політика
8578
25 лютого, в річницю інавгурації, президент України Віктор Янукович проведе 3-годинної телеміст. Питання в ефір будуть надходити з 16 точок країни.
У Києві ця точка буде на сміттєспалювальному заводі на Харківському масиві. Майданчики для спілкування у кожному з міст, обрані відповідно до актуальності обговорюваної теми для регіону, пише Газета по-Киевски.
З Єнакієвого, батьківщини президента, будуть питати про вугільну промисловість, а киянам як найактуальнішу запропонували тему забруднення навколишнього середовища та комунальних проблем.
Репетиція заходу пройде на підготовлених майданчиках за день до телемосту, 24 лютого. За інформацією газети "Сегодня", на кожному з майданчиків буде присутній мінімум один "підготовлений" глядач - на випадок неадекватності "випадкових" присутніх. Організатори розраховують, що за 3 години спілкування Віктор Янукович встигне відповісти на 40-60 питань. Декілька з них - від інтернет-користувачів. На одне запитання відводиться близько 3 хвилин, тоді коли Віктор Ющенко за 2,5 години спілкування з українцями встиг відповісти лише на 10 питань.
Перелік питань, які хочуть поставити Януковичу українці, на акредитованих для цього сайтах ("УНІАН" та "Інтерфакс") переглянути не можна, проголосувати за вподобані - теж.
Ймовірно, нинішня Адміністрація президента врахувала сумний досвід Ющенка, коли процес підготовки питань було максимально відкритим. 2 роки тому, 16 грудня 2008 року, повинна була відбутися всеукраїнська інтернет-конференція, на якій президент обіцяв відповісти на найбільш популярні запитання інтернет-користувачів, за які можна було проголосувати на сайтах.
Виявилося, найпопулярнішому (який отримав більше 50 тисяч голосів) президентові України, депутатам та урядовцям пропонувалася "хабар" за те, щоб вони назавжди забралися з країни. Напередодні заходу інтернет-конференцію несподівано скасували. Офіційний привід - "екстрена нарада з приводу відключення теплопостачання та великої заборгованості із виплати зарплати". Пізніше прес-секретар Ющенка заявила, що популярність неприємних для глави держави питань була створена з метою провокації. У підсумку на критику Ющенко до кінця своєї каденції так і не відповів.
За матеріалами:
Газета по-києвські
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас