Інвестиційні фонди - альтернатива депозитам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвестиційні фонди - альтернатива депозитам

603
Рівень фінансової обізнаності населення України щорічно зростає, внаслідок чого збільшується кількість користувачів банківськими послугами. І хоча фінансова криза 2008-2009 р. не кращим чином вплинула на ставлення до фінансових компаній, довіра до банків почала повертатися, і, як результат, - зростаюча кількість користувачів депозитними продуктами. На сьогодні депозит є найпопулярнішим в Україні інструментом збереження коштів. Чому саме збереження? Тому що при існуючому рівні інфляції, відсоткова ставка за депозитом, у кращому випадку, на декілька пунктів перевищує відсоток інфляції.
Однак існує альтернатива депозиту, яка дозволяє не просто зберегти, але й примножити кошти. Це - інвестиційні фонди. Нова можливість розміщення коштів для населення з метою отримання прибутку.
Інвестиційні фонди - це така собі "фінансова скарбничка", в якій акумулюються кошти для подальшого їх примноження через вкладення у цінні папери (акції, облігації), а також депозити.
Переваги інвестиційних фондів:
Доступність. Стати інвестором фонду може кожен бажаючий. Як правило, мінімальна сума інвестиції не дуже велика - від 1000 грн. При цьому, перед тим як стати інвестором, кожен може відвідати безкоштовні семінари, які регулярно проводить компанія з управління активами.
Прибуток. Інвестиційні фонди мають більш вірогідну дохідність у порівнянні із середньо-ринковою депозитною ставкою.
Економія часу. Інвестор користується послугами професійних компаній з управління активами (КУА), які самостійно відстежують ситуацію на ринку та наповнюють дохідними інструментами портфель фонду, а також регулярно оновлюють інформацію, яка відображає прибутковість інвестиційного фонду.
Надійність. Діяльність інвестиційних фондів контролюється державою в особі Держкомісії з цінних паперів і фондового ринку, аудитором та оцінщиком.
Як працюють інвестиційні фонди?
Роботу інвестиційного фонду можна розділити на декілька етапів, а саме: залучення, накопичення коштів, управління активами, отримання прибутку і повернення коштів з прибутком інвестору.
Перевагою інвестиційного фонду також є те, що протягом періоду, коли гроші знаходяться у фонді, вони не підлягають оподаткуванню. І лише після продажу цінних паперів фонду, при умові отримання прибутку, у інвестора з’являються зобов’язання зі сплати податку, які повинні бути виконані за підсумками податкового періоду в наступному році.
Інвестиційні фонди набули великої популярності на Заході та в країнах Європи. А починаючи із 2001 року вони стають популярним і серед населення України.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас