Кравчук: Нову Конституцію буде ухвалювати наступний парламент — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кравчук: Нову Конституцію буде ухвалювати наступний парламент

Казна та Політика
473
Перший Президент України Леонід Кравчук вважає, що проект нової редакції Основного Закону будуть розглядати і ухвалювати народні депутати нового, сьомого скликання, обрані на чергових парламентських виборах у 2012 році.
Як передає кореспондент УНІАН, про це Кравчук заявив на засіданні науково-експертної групи з підготовки Конституційної Асамблеї, яке відбулося вчора в Києві.
Окреслюючи загальні засади проведення конституційної реформи в Україні, він зазначив, що утворена в найближчій перспективі Конституційна Асамблея повинна стати консультативно-дорадчим органом при Президентові України.
За словами Кравчука, робота зі створення Конституційної Асамблеї, а потім її діяльність - це досить масштабний і змістовний процес, який включає підготовку і обговорення конституційних змін. Як результат, Конституційна Асамблея повинна опрацювати проект нової редакції Основного Закону, який після широкого обговорення в суспільстві має бути представлений на розгляд Верховної Ради як президентський.
"Я наберуся сміливості, і скажу, що розглядати цей проект буде нова Верховна Рада. Ну, подивимося... Але, швидше, та Верховна Рада, яка буде обрана в 2012 році", - зауважив Кравчук.
Говорячи про персону, яка може очолити утворену в перспективі указом Президента Конституційну Асамблею, Кравчук зауважив, що це має бути авторитетний суспільно-політичний діяч, але не політик, який обіймає офіційну посаду в органах державної влади.
При цьому перший Президент України висловив застереження, щоб Конституційна Асамблея не стала майданчиком для гострих політичних протиріч.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас