Європа проведе нові стрес-тести банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європа проведе нові стрес-тести банків

Казна та Політика
266
Євросоюз оголосив про нову серію банківських стрес-тестів для перевірки фінансової спроможності кредитних установ на випадок кризи, передає AFP. Тести будуть проведені 2 березня. Які параметри будуть закладені в тестування, не повідомляється.
Минулого року ЄС вже організовував стрес-тести для банків. Більша частина кредитних організацій за їх підсумками була визнана стійкою до погіршення економічної ситуації.
З 91 банку в групу ризику потрапили тільки сім - п'ять іспанських і по одному з Німеччини та Греції. Проте пізніше тести були розкритиковані експертами як занадто м'які. Вже після їх проведення труднощі почалися у банку Allied Irish Banks, через що Ірландії знадобилася фінансова допомога Брюсселя.
За словами комісара ЄС з фінансових послуг Мішеля Барньє, нові тести будуть проведені на більш жорстких умовах; таким чином, їх результатам можна буде довіряти повною мірою.
Фінансова ситуація в ряді країн Європи останніми місяцями продовжує погіршуватися. Так, в Іспанії обсяг "поганих" боргів досяг максимуму за останні 15 років.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас