ЄЦБ відновив покупки держоблігацій після тритижневої перерви — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄЦБ відновив покупки держоблігацій після тритижневої перерви

Казна та Політика
175
Європейський центральний банк (ЄЦБ) за тиждень, що завершився 18 лютого, купив держоблігації країн єврозони на суму 711 млн євро, відновивши покупки після тритижневої перерви, свідчать дані банку.
При цьому загальна сума куплених державних боргових паперів країн регіону з травня 2010 року склала 77 млрд євро.
Попередній раунд покупок боргових паперів з боку ЄЦБ був здійснений на тижні, що завершився 21 січня. Тоді сума покупок склала 146 млн євро, опинившись значно нижче за показник попереднього тижня на позначці 2,3 млрд євро.
"ЄЦБ, імовірно, буде продовжувати свою програму з покупок держоблігацій, оскільки прибутковість, зокрема за португальськими паперами, залишається на загрозливо високому рівні", - цитує інтернет-видання The WallStreet Journal думку економістів ING Bank.
Рекорд за обсягом скуповуються ЄЦБ паперів був поставлений у травні 2010 року, в ході першого тижня програми з купівлі держоблігацій, і склав 16,5 млрд євро. ЄЦБ публікує дані за обсягом куплених держоблігацій за тиждень кожен понеділок. Регулятор почав купувати на ринку суверенні облігації європейських країн у травні 2010 року на тлі яких докладають на світовому масштабі спроб запобігти колапсу єдиної європейської валюти.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас