Міллер: Росія і ЄС можуть підписати "дорожню карту" щодо газу до 2050 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міллер: Росія і ЄС можуть підписати "дорожню карту" щодо газу до 2050 року

Енергетика
120
Росія і Євросоюз можуть підписати "дорожню карту" в газовій сфері до 2050 року, заявив журналістам глава "Газпрому" (GAZP) Олексій Міллер.
За його словами, це питання може бути винесено на розгляд саміту Росія-ЄС, який відбудеться на цьому тижні.
На саміті буде обговорюватися питання про третій енергопакет. За словами О.Міллера, там є низка питань, які вимагають уточнення.
Зокрема, "Газпром" турбує питання можливості зниження інвестиційної привабливості в проекти з транспортування газу, оскільки не зрозуміло, хто і на яких умовах буде інвестувати в подібні проекти.
У зв'язку з цим, на обговорення саміту будуть винесені і нові маршрути постачань газу до Європи: "Північний потік" і "Південний потік".
"Від переговорів ми чекаємо взаємоприйнятного алгоритму співпраці між Росією і ЄС при реалізації третього енергопакету, недискримінаційного ставлення до нових транспортних проектів з поставки газу в ЄС та обговорення можливостей і перспектив підписання такого документа як "дорожня карта розвитку газової галузі до 2050 року" , - сказав Міллер.
При цьому глава "Газпрому" підкреслив, що 2050 рік - "це не такий далекий обрій". "На даний момент у "Газпрому" діють контакти до 2035 року. І з великою ймовірністю можемо прогнозувати поставки до 2050 року", - сказав він.
Третій енергетичний пакет являє собою план заходів щодо лібералізації ринку електроенергії і газу в ЄС. Він містить низку положень, що обмежує роботу "Газпрому". Зокрема, документ передбачає відмову від продовження довгострокових контрактів на постачання газу, поділ постачальників газу і власників газотранспортної інфраструктури.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас