ДПЕК скоротила поставки електроенергії в Центральну Європу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДПЕК скоротила поставки електроенергії в Центральну Європу

Енергетика
253
ДПЕК скоротила поставки електроенергії в Центральну Європу після пожежі на трансформаторі, повідомляє Bloomberg.
"Вранці ми були поінформовані про пожежу на державній трансформаторній станції в Бурштині на західному кордоні України, що призвело до обмеження енергопостачання для наших клієнтів від 490 МВт на місяць до 50 МВт", - повідомив головний виконавчий директор енергоекспортного підрозділу ДПЕК Андрій Фаворов.
ДПЕК поставляє електроенергію в Угорщину і Словаччину, які потім продають її в Німеччину і Чехію.
За словами Фаворова, ремонтні роботи на пошкодженому трансформаторі займуть близько трьох тижнів. Але причини пожежі названі не були. "ДПЕК не буде оголошувати форс-мажору, оскільки він може купувати електроенергію в Німеччині для клієнтів, хоча повинен буде платити на 15 відсотків більше владі Німеччини, ніж України", - додав Фаворов.
Нагадаємо, що форс-мажор - це законна причина, що дозволяє компаніям не виконувати домовленостей щодо поставок з незалежних від них причин.
"ДПЕК" - енергетичний підрозділ System Capital Management, що являє собою вертикальну інтеграцію підприємств, які створюють виробничий ланцюжок від видобутку і збагачення вугілля до генерації й дистрибуції електроенергії.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас