"Газпром" відхилив вимогу E.On знизити ціни на газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" відхилив вимогу E.On знизити ціни на газ

Енергетика
397
Керівництво "Газпрому" відхилило пропозицію найбільшого німецького енергоконцерну E.On провести 100-відсоткову спотову індексацію договорів. Про це на прес-конференції в Москві заявив глава "Газпром експорту" Сергій Комлєв. "Так, E.On звертався, але ми не згодні".
У свою чергу, представник E.On заявив, що концерн веде переговори з усіма постачальниками з метою привести всі довгострокові договори у відповідність з актуальними цінами на ринку, передає агентство Reuters.
Як повідомляється з посиланням на неофіційні джерела, за спотовими цінами "Газпром" з початку 2011 року вже поставляє концерну E.On 16 відсотків природного газу. Зниження цін на газові поставки продовжують вимагати й інші європейські покупці.
Між тим, глава "Газпрому" Олексій Міллер повідомив про те, що Москва і Брюссель можуть підписати "дорожню карту" щодо поставок природного газу до 2050 року. Це питання, за його словами, може бути винесено до порядку денного майбутнього саміту ЄС - Росія. "Ми чекаємо взаємоприйнятного алгоритму співпраці між Росією і ЄС при реалізації третього енергопакету.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас