Через заворушення в Лівії деякі нафтогазові компанії евакуюють персонал — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через заворушення в Лівії деякі нафтогазові компанії евакуюють персонал

Енергетика
406
Деякі нафтогазові компанії призупиняють свою діяльність в Лівії і евакуюють з країни персонал, який там працює. Дані заходи пов'язані з масовими акціями протесту, повідомляється з посиланням на Reuters.
Серед цих компаній такі великі представники сектору, як німецька Wintershall, англо-голландська Royal Dutch Shell і норвезька Statoil. Призупинення діяльності цих компаній у Лівії стало реакцією на різке зростання кількості жертв безпорядків у столиці держави, м. Тріполі. Крім того, певну роль зіграв той факт, що значна частина виробництва нафти сконцентрована недалеко від другого за величиною лівійського міста Бенгазі на півночі країни. Сьогодні це місто, як і столиця, вийшло з-під урядового контролю.
Також свій персонал з Лівії евакуює британська BP. Незважаючи на те, що компанія не проводить операцій з видобутку ресурсів в країні, раніше в західну частину Лівії було направлено близько 40 співробітників BP для спорудження нафтової платформи. На даний час роботи на об'єкті призупинено.
У той же час такі компанії, як іспанська Repsol та італійська ENI продовжують роботу в Лівії. Крім того, австрійська OMV заявила, що її операції з видобутку ресурсів у Лівії не припиняться, незважаючи на евакуацію декількох співробітників.
Зазначимо, що Лівія є третьою в Африці країною за обсягами виробництва нафти після Нігерії і Анголи.
Нагадаємо, в Лівії тривають акції протесту проти правлячого режиму. За даними правозахисної організації Human Rights Watch, за останні дні в зіткненнях мітингуючих і поліції загинули понад 230 осіб. Урядові сили безпеки вживають суворі заходи до протестуючих. Напередодні в центрі Тріполі було чути кулеметні черги, по натовпу демонстрантів стріляли снайпери.
Сьогодні до народу по телебаченню звернувся Саїф аль-Іслам Каддафі - один із синів беззмінного лідера Лівії Муаммара Каддафі. "Глава держави очолив бій з бунтівниками в Тріполі, за його спиною стоїмо ми і лівійська армія. Ми будемо воювати до останнього бійця, ми не залишимо країну на поталу італійцям або туркам", - заявив син глави держави.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас