Експерт: Інфляція в єврозоні стає приводом для побоювань — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Інфляція в єврозоні стає приводом для побоювань

Казна та Політика
386
Економіка єврозони демонструє стійке зростання, проте прискорення інфляції викликає занепокоєння економістів - зокрема, вони побоюються, що зростання цін на продукти харчування і паливо може стати постійним явищем, заявив член ради управляючих Європейського центрального банку (ЄЦБ) Лоренцо Біні Смагі.
"Ситуація виглядає краще з точки зору ВВП і безробіття. Та нам необхідно зрозуміти, чи є прискорення інфляції тимчасовим явищем чи тривалим ґрунтовним феноменом", - наводить слова Смагі агентство Reuters.
Член ради управляючих ЄЦБ не відкидає, що зростання споживчих цін в регіоні, яке перевищує прогнози, може виявитися постійним явищем, викликаним збільшенням цін на сільськогосподарську продукцію та енергоресурси, і зазначає, що регулятор пильно стежить за ситуацією з інфляцією.
Темпи інфляції в економіках країн єврозони за січень 2011 року стали найвищими за останні два роки, прискорившись до рівня в 2,4%, що перевищує встановлений ЄЦБ ліміт в 2%. ВВП єврозони в IV кварталі 2010 року, відповідно до попередньої оцінки, збільшився на 0,3% в порівнянні з попереднім кварталом.
Глава ЄЦБ Жан-Клод Тріше, у свою чергу, на початку лютого відзначив необхідність моніторингу ситуації з інфляцією, додавши, що січневе зростання споживчих цін не змінило його думки про те, що динаміка цін буде залишатися в рамках цінової стабільності.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас