Сорос вважає, що валютна війна в масштабах всього світу вже оголошена — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сорос вважає, що валютна війна в масштабах всього світу вже оголошена

Казна та Політика
3214
Ризик "валютних війн" в масштабах всього світу посилюється, стверджує відомий інвестор-мільярдер Джордж Сорос в інтерв'ю французькій газеті Les Echos.
"Валютна війна вже оголошена. На ділі сьогодні існують дві валютні системи: міжнародна і китайська, в якій розділені поточний рахунок і рахунок капіталовкладень. Бразилія, Корея і низка країн Азії також залучені цією тенденцією, яка створює ризик припинення вільного руху капіталу та валютних курсів, що призведе до програшу для всіх", - зазначив Дж.Сорос.
"Це буде серйозний крок назад. Ми поки ще не прийшли до такої ситуації, але рухаємося в цьому напрямку. Загроза торгових воєн стає одним з центральних питань для обговорення", - додав він.
На думку Дж.Сороса, Китай має влитися в міжнародну валютну систему за рахунок використання спеціальних прав запозичення Міжнародного валютного фонду.
Інвестор також прогнозує подальше зростання цін на продовольство, що викликає заклопотаність багатьох міжнародних організацій. Починається цикл, протягом якого потепління клімату буде грати основну роль у виробництві продуктів харчування, вважає Дж.Сорос.
Разом з тим він вважає, що зв'язок між високими цінами на продукти харчування і заворушеннями на Близькому Сході набагато слабший, ніж звикли думати.
"Фактично в Єгипті та Тунісі спостерігалася справжня революція: люди втомилися від корумпованого уряду і вимагали глибинних змін. Рух почався в Тунісі, перекинувся на Єгипет й незабаром може охопити весь арабський світ", - сказав Дж.Сорос.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас