Кудрін: Утримати інфляцію в 2011 році в рамках 7% буде дуже складно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кудрін: Утримати інфляцію в 2011 році в рамках 7% буде дуже складно

Казна та Політика
196
Росія поки сподівається вийти на інфляцію у 7% цього року, заявив віце-прем'єр, міністр фінансів РФ Олексій Кудрін, виступаючи на робочій сесії Красноярського економічного форуму за участю консультативної ради з іноземних інвестицій. Однак, за його словами, досягти цієї мети буде дуже складно.
Кудрін вважає, що є небезпека "знову втратити контроль над монетарними чинниками інфляції". У зв'язку з цим вже є рішення президента РФ не використовувати всі доходи від нафти і газу на збільшення видатків бюджету. Дане рішення, за словами голови Мінфіну, ще буде піддаватися перевірці. Але він висловив сподівання, що в другому півріччі вдасться побачити зниження інфляції в порівнянні з першим півріччям.
За словами міністра, поточний рік є не найсприятливішим з точки зору зниження інфляції, "оскільки зростання цін на продовольство створює додаткові серйозні труднощі".
Міністр також зауважив, що за рівнем інфляції Росія і надалі відстає від країн з ринками, що розвиваються, зокрема, від інших країн БРІК.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас