Ціни на нафту зростають через заворушення в Лівії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на нафту зростають через заворушення в Лівії

Енергетика
432
Ціни на нафту виросли більш ніж на 1 долар за барель у понеділок, тому що народні хвилювання в учасниці ОПЕК Лівії підсилили побоювання масштабної кризи на Близькому Сході і в Північній Африці, а також перебоїв у постачаннях з великого експортного регіону.
Протести проти Муаммара Каддафі - лідера Лівії, яка видобуває 1,580 млн барелів нафти на добу - перекинулися на столицю країни Тріполі, а його син пообіцяв боротися до останнього, після того як у другому за величиною місті країни Бенгазі було вбито сотні демонстрантів.
Ціни на Brent підвищилися на 1,09 долара - 103,61 до за барель, нафта WTI подорожчала на ті ж 1,09 долара - 87,28 до. "Я б почав хвилюватися, якщо хвилювання перекинуться на Саудівську Аравію", - сказав Бенсон Ван з Commodity Broking Services у Сіднеї.
Лідер племені Аль-Зувайа на сході Лівії сказав у неділю, що обрубати поставки нафти західним країнам протягом 24 годин, якщо влада не припинить те, що він назвав "придушенням протестувальників". "Ринок нафти легко може вирости ще на 10 доларів в найближчій перспективі, якщо народні хвилювання продовжаться", - сказав директор відділу економічного прогнозування в Азії в Action Economics Девід Коен.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас