ЄС повернувся до Брюссельської декларації 2009 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС повернувся до Брюссельської декларації 2009 р.

Енергетика
218
Почав роботу проект технічної допомоги "Підготовчі дослідження модернізації української газотранспортної системи і сховищ" в рамках виконання Брюссельської декларації 2009 року.
Про це УНІАН повідомили в представництві ЄС в Україні.
Цей проект був початий 18 лютого 2011 в контексті загальної Європейський Союз-Всесвітній банк, Європейський інвестиційний банк і Європейський банк реконструкції та розвитку ініціативи щодо модернізації ГТС України (від березня 2009 року).
Проект фінансується Євросоюзом в рамках Інвестиційного інструмента програми сусідства. Зокрема фінансуються дослідження екологічного та соціального впливу модернізації української ГТС і підземних сховищ газу, на загальну суму до 2 млн. 650 тис. євро.
Мета проекту - надання допомоги трьом міжнародним фінансовим організаціям у проведенні експертної оцінки, забезпечуючи таким способом підготовку принципів для майбутніх інвестицій в українську газотранспортну систему.
Керівництво проектом від трьох МФО та ЄС буде здійснювати ЄБРР.
Як зазначено під час спільної ЄС-Україна міжнародної інвестиційної конференції з модернізації газотранспортної системи України, що відбулася в березні 2009 року, модернізація української ГТС залишається основним пріоритетом для уряду України та ЄС.
У спільній заяві, яку було підписано ЄС, міжнародними фінансовими установами (Світовим банком, Європейським інвестиційним банком і Європейським банком реконструкції та розвитку) зазначено, що ці установи готові надавати підтримку реформуванню, реструктуризації та модернізації газового сектора України.
Як повідомляв УНІАН, український уряд, Єврокомісія, Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) і Світовий банк (СБ) 23 березня 2009 року в Брюсселі підписали Спільну декларацію з модернізації газотранспортної системи України (ГТС).
У декларації, зокрема, наголошується, що Європейська комісія, уряд України і кредитори будуть співробітничати в пошуку можливості створення технічної координаційної групи у складі "Нафтогазу України", яка б відповідала за створення повного бізнес-плану модернізації газотранспортної системи, подальші технічні пропозиції України щодо розкладу і результатів роботи з посилення надійності та ефективності газотранспортної системи, спостерігала за роботами з модернізації, сприяла підписанню угод на фінансування планів з модернізації з міжнародними та українськими кредиторами і можливими донорами.
При цьому Єврокомісія і міжнародні фінансові інститути заявили про готовність надати технічну допомогу для створення такого підрозділу в складі "Нафтогазу України".
Крім того, Єврокомісія розгляне можливість надання допомоги уряду України в практичній реалізації реформ газового ринку.
Досі ця декларація не виконувалася.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас