Корпорація Google придбала найвищий будинок Дубліна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Корпорація Google придбала найвищий будинок Дубліна

322
Корпорація Google придбала в Дубліні 67-метровий 15-поверховий бізнес-центр Montevetro за 100 млн євро, що належить держбанку.
Як повідомляє ірландська газета Independent з посиланням на голову Національне агентство з управління активами (NAMA) Френк Делі, успішне закінчення будівництва та продаж Montevetro свідчать про потенціал NAMA в підтримці та розвитку комерційного ринку нерухомості Ірландії.
"Продаж будівлі площею 210 тис. квадратних футів - дуже хороший знак для подальшого розвитку ринку комерційної нерухомості країни", - зазначив він.
Між тим, (NAMA) не розкриває, скільки склав доход від продажу, але підтверджує, що виручка з лишком покрила суму покупки позики і додаткових інвестицій на завершення будівництва будівлі в районі Grand Canal Dock.
Як повідомляється, будівництво бізнес-центру, яке сплатила інвестиційна компанія Real Estate Opportunities (REO), почалося в березні 2008 року, але фінанси для завершення проекту шукали ще з квітня минулого року.
Угода про продаж нерухомості Google за 99,9 млн євро була підписана після річних переговорів. Завершення операції очікується вже найближчим часом.
За словами глави Google в Ірландії Джона Херліхея, тепер у фірми досить простору та гнучкості для здійснення підтримки подальших планів штаб-квартири у відношенні Європи, Близького Сходу і Африки.
Крім того, наголошується, що це найбільша угода з комерційної нерухомості за останні сім років в Ірландії.
Також REO оголосила про те, що на черзі міжнародна компанія з розвідки нафти і газу Tullow Oil plc, яка планує орендувати 48 тис. квадратних футів в іншому бізнес-центрі - Central Park Development в районі Leopardstown в Дубліні.
Нагадаємо, як повідомлялося 23 лютого 2010 року, Google уклав одну з найбільших операцій на ринку офісної нерухомості США в 2010 році.
Так, корпорація придбала одну з найбільших офісних будівель на Манхеттені.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас