Королевська: В уряду немає цілісного бачення реформ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Королевська: В уряду немає цілісного бачення реформ

Казна та Політика
349
В уряду немає цілісного бачення реформ, чиновники не готові слухати альтернативні пропозиції і не зацікавлені в справжніх реформах.
Про це заявила глава Комітету з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва Наталія Королевська, коментуючи інформацію про те, що уряд збирається відкликати проект Житлового кодексу України і відкласти розгляд законопроектів щодо Адміністративної реформи.
На думку народного депутата, урядовим чиновникам не вистачає кваліфікації та економічних знань для того, щоб запропонувати суспільству законодавчі акти, які були б адекватними соціально-економічної ситуації в країні і глобальним викликам посткризової економіки.
"Саме тому до парламенту надходять сирі документи, які уряд потім мусить відкликати, щоб виправити недоліки. Так було з Податковим кодексом, так сьогодні відбувається з Житловим кодексом та проектами Пенсійної та Адміністративної реформ", - вважає Королевська.
Вона зазначила, що після року роботи, втраченого для реформ, уряд втратив кредит довіри, а рейтинг влади падає. "Чиновники з Кабміну явно злякалися, що ті непопулярні заходи, які вони пропонують, викличуть обурення в суспільстві і знову приведуть до масових акцій протесту, як це вже було при ухваленні Податкового кодексу. Схоже, нашу владу дійсно налякали виступи людей в Єгипті та Тунісі, тому ухвалення найбільш одіозних законодавчих актів, які всерйоз погіршують соціальні умови життя громадян, вирішили відкласти", - заявила Наталія Королевська.
Голова парламентського Комітету вважає, що в основі неякісної підготовки урядових законопроектів лежить невміння користуватися демократичними механізмами і небажання вступати в діалог із суспільством.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас