Через витік під загрозою опинилися банківські рахунки тисяч людей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через витік під загрозою опинилися банківські рахунки тисяч людей

Казна та Політика
659
Через великий витій даних під загрозою опинилися банківські рахунки тисяч жителів штату Мен.
Як повідомляє видання News Center з посиланням на слова Джона Мерфі, президента кредитної спілки Maine Credit Union League, протягом останніх днів була помічена підозрілою активність на рахунках багатьох людей.
Члени Maine Credit Union League повідомляють про дивні операції, не пов'язані з їх покупками. Ця проблема зачіпає кредитні та дебетові карти, випущені як банками, так і кредитними спілками. За словами Джона Мерфі, споживачі, які зіткнулися з цією проблемою, раніше, в листопаді і грудні минулого року, робили покупки в магазинах мережі Day's Jewelers.
Представники Day's Jewelers вже повідомили про те, що найняли команду комп'ютерних експертів, які повинні визначити характер і причину витоку. В результаті первинного розслідування компанії вже вдалося виявити певне коло покупців, які могли постраждати через це інциденту.
Як говориться в офіційній заяві Day's Jewelers, розслідування показало, що в результаті витоку не була скомпрометована особиста інформація людей, тільки їх номери кредитних і дебетових карт. Крім того, не постраждали ті клієнти компанії, які робили покупки через інтернет.
Глава мережі Day's Jewelers Джефф Корі заявив, що зараз компанія щільно співпрацює з представниками влади для розслідування інциденту та виявлення винних. З усіма постраждалими зв'язуються окремо. За його словами, найімовірніше, витік стався через злам мережі компанії сторонніми хакерами.
"Дуже схоже, що підозріла активність - це лише промацування ґрунту з боку зловмисників. Про це свідчить досить серйозна пауза, якщо вірити даним Мерфі, у кілька місяців між отриманням даних та їх використанням. Відсутність гучних заяв про крадіжку коштів і загальне формулювання "помічена підозріла активність" також говорять про те, що поки йдеться лише про перевірку реакції з боку мережі магазинів, кредитної спілки або поліції", - вважає Олександр Ковальов, директор з маркетингу компанії SecurIT, російського розробника DLP-рішень.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас