Німеччина готова підтримати Португалію грошима 18 лютого 2011 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина готова підтримати Португалію грошима 18 лютого 2011

Казна та Політика
223
Міністр фінансів Німеччини Вольфганг Шойбле натякнув, що ФРН готова підтримати Португалію, якщо та не зможе займати на відкритих ринках, повідомило японське ділове видання.
Однак він додав, що Лісабон поки не перебуває у надзвичайній ситуації.
Шойбле сказав в інтерв'ю газеті, що Німеччина згодна знову надавати фінансову допомогу країнам єврозони, які сильно заборгували, якщо ті погодяться провести структурні реформи, такі як урізання пенсій.
Португалії поки вдається самостійно знаходити фінансування на ринку, але вартість запозичення для неї перебуває в рекордних значеннях.
Регулятори Європейського союзу обговорюють план порятунку Португалії, але він залежить від бажання Лісабона просити допомоги у ЄС та Міжнародного валютного фонду. Поки Португалія заявляє, що не хоче просити підтримки.
Шойбле сказав, що Німеччина пообіцяла продемонструвати солідарність і повинна запобігти поширенню боргових проблем на Іспанію.
На цих вихідних міністри фінансів "Великої двадцятки" зустрічаються в Парижі. На порядку денному саміту - відстеження і обмеження зайвого потоку капіталу.
Німеччина і головуюча в G20 Франція планують вимагати посилення вимог до капіталу, цитує Nikkei Шойбле.
Міністр фінансів Німеччини пов'язує зайву ліквідність із глобальною фінансовою кризою, спровокованою колапсом американського інвестиційного банку Lehman Brothers, і вважає, що з нею необхідно боротися без шкоди для економічного зростання. Він зазначив, що США згодні з необхідністю посилення контролю над рухом капіталу.
За матеріалами:
Maanimo.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас