Ізраїль пристосує флот для захисту родовищ газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ізраїль пристосує флот для захисту родовищ газу

Енергетика
292
Армія оборони Ізраїлю має намір закупити спеціальне обладнання для охорони нафтогазових полів. Нещодавно відкриті в територіальних водах Ізраїлю родовища нафти і газу за попередніми оцінками можуть забезпечити близько 70% енергетичних потреб країни.
Як повідомляється, розробка власних родовищ нафти і газу дозволить Ізраїлю стати незалежним і від єгипетських поставок газу, які наразі становлять 50% від ізраїльського газоспоживання, і від поставок газу з країн колишнього СРСР через газопровід, що проходить через Туреччину.
Родовища "Тамар" і "Левіафан" належать не державі, а приватним компаніям, але являють собою велику стратегічну цінність для країни, тому їх охорону візьме на себе армія. Половину витрат на забезпечення безпеки родовищ бере на себе держава. Площа родовищ в півтора рази перевищує територію країни, а ізраїльський флот не призначений для забезпечення безпеки такої великої території з великою кількістю уразливих об'єктів.
Тому протягом місяця в генштаб буде переданий план підготовки до захисту газових родовищ і геологорозвідувальної індустрії в ізраїльських територіальних водах, який екстрено розробляється. Штаб ВМФ планує збільшення особового складу та закупівлю необхідного обладнання: нових бойових.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас