Віце-прем'єр Білорусі: обсяг ПІІ в 2011 році має зрости в п'ять разів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Віце-прем'єр Білорусі: обсяг ПІІ в 2011 році має зрости в п'ять разів

Казна та Політика
203
Обсяг прямих іноземних інвестицій в Білорусь в 2011 році має зрости в п'ять разів у порівнянні з показником 2010-го до 6,4 млрд доларів. Про це заявив віце-прем'єр країни Сергій Румас на розширеному засіданні постійного комітету при консультативну раду з іноземних інвестицій при Раді міністрів Білорусі в п'ятницю.
"Цього року країна повинна вийти на темп зростання інвестицій в основний капітал на рівні 116-117%, з яких не менше 21% має бути забезпечено зовнішніми джерелами. Для збалансованого розвитку економіки обсяг прямих іноземних інвестицій має скласти 6,4 мільярда доларів. По відношенню до 2010 року ми повинні прирости у п'ять разів", - сказав Румас.
Він зазначив, що для ефективного залучення інвесторів до країни розробляється стратегія на основі кластерного підходу, в рамках якої заплановано "точково запрошувати до Білорусі інвесторів для організації виробництва продукції і конкретно знати, де і на яких підприємствах вона буде затребувана".
Крім того, він нагадав, що для спрощення роботи з інвесторами державному комітету з майна Білорусі планується надати право самостійно виносити рішення про продаж акцій нестратегічних ВАТ, тоді коли право виносити рішення про продаж акцій підприємств з ключових галузей залишиться за главою держави.
Також, за словами віце-прем'єра, уряд має намір в першому півріччі 2011 року забезпечити прийняття всіх нормативних актів з реалізації положень директиви №4. При цьому майже всі заходи планується провести в 2011 році і лише декілька - в 2012-му.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас