Лукашенко: Приватизацію "МАЗу" в чистому вигляді я ніколи не розглядав — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лукашенко: Приватизацію "МАЗу" в чистому вигляді я ніколи не розглядав

256
Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що приватизацію Мінського автомобільного заводу ("МАЗ") в чистому вигляді ніколи не розглядав.
"Приватизацію "МАЗу" в чистому вигляді я ніколи не розглядав", - сказав він сьогодні журналістам, коментуючи повідомлення про можливість приватизації "МАЗу". Він нагадав, що в ході проведених раніше переговорів з цього питання пропонував об'єднати ("МАЗ" і "Камаз"), "не чіпаючи власність".
"Об'єднаймося - потім, можливо протягом 3-5 років, виробимо принципи, за якими будемо працювати, потім, можливо, обміняємося або акціями, або будемо думати про продаж акцій", - сказав Лукашенко.
При цьому додав, що твердження про те, що Білорусь розглядає можливість продажу МАЗу, - це "чистої води інсинуація і вкидання". "Ми навіть не підступалися до цих питань", - сказав Лукашенко.
За його словами, щодо МАЗу пропозиції про співпрацю надходили не тільки від російської сторони, зокрема, від Президента Венесуели Уго Чавеса. "Чавес пропонував купити частину акцій, і за великі гроші. Я кажу: з великим задоволенням. Але ти повинен бути оплотом ("МАЗу") у Латинській Америці", - сказав Лукашенко, пояснивши, що натомість на акції МАЗу запропонував Венесуелі просувати інтереси підприємства на латиноамериканському континенті.
Нагадаємо, що за заявою першого віце-прем'єра білоруського уряду Володимира Семашка, білоруська сторона розглядає пропозицію "Ростехнологій" про створення холдингу "Росбелавто" на базі активів "Камаза" і "МАЗу". При цьому він підкреслив, що Білорусь не має наміру розлучатися більш ніж з 49% "МАЗу".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас