Україна нічого не втратить від побудови російських газосховищ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна нічого не втратить від побудови російських газосховищ

Енергетика
398
Україна нічого не втратить від побудови російських підземних газосховищ в Словаччині. Таку думку в коментарі ІМК висловив незалежний енергетичний експерт Володимир Саприкін.
"Питання в тому, що будівництво газосховищ відбувається протягом трьох або п'яти років і вимагає мільярдних інвестицій. Коли будуть реалізовані такі проекти в Словаччині, поки важко сказати, вони ніяк не завадять того, що російський газ зберігається в українських підземних сховищах, тобто ці сховища практично не пов'язані в тому плані, що вони виконують різні завдання", - переконаний експерт.
Саприкін нагадав, що в Україні зберігається газ, який ми закуповуємо для транзиту і для власних потреб, а Словаччина буде будувати газосховища для своїх потреб і, можливо, для потреб ЄС. Він додав, що країни ЄС не зберігають в Україні газ, тому ми нічого не втратимо.
Нагадаємо, віце-прем'єр-міністр - міністр соціальної політики, лідер партії "Сильна Україна" Сергій Тігіпко зазначив, що плани будівництва на території Словаччини трьох російських ПСГ несуть загрозу транзитному потенціалу України.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас