Податківці пропонують електронний сервіс для клієнтів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податківці пропонують електронний сервіс для клієнтів

Казна та Політика
578
Державна податкова служба України (ДПСУ) ініціює впровадження електронного сервісу для платників податків-юридичних осіб.
Результатом електронного сервісу буде інформування платника в електронній формі про виявлені в ході електронної обробки (звірки) податкових декларації з податку на додану вартість (ПДВ) помилок і можливої ризикованості операцій, що проводяться. Про це повідомляється з посиланням на прес-службу ДПСУ.
Згідно з повідомленням, це нововведення буде реалізувати на практиці положення Податкового кодексу України щодо принципів загальності та економічності оподаткування, створення сприятливих умов для правильного і зручного обчислення та своєчасної сплати податків і зборів (обов'язкових платежів). Електронний сервіс повинен мінімізувати контакт податкової з платником податку, знизити можливі корупційні прояви, а також створить зручні умови обчислення податків для платника.
Передбачається також введення автоматичного бюджетного відшкодування ПДВ сумлінним платникам. Відповідно, скорочені терміни такого відшкодування.
Так автоматичне бюджетне відшкодування буде здійснюватися за результатами камеральної перевірки, яка проводиться протягом 20 календарних днів, наступних за граничним терміном отримання податкової декларації. При цьому орган державної податкової служби зобов'язаний протягом трьох робочих днів після закінчення перевірки надати органу Державного казначейства України висновок із зазначенням суми, що підлягає автоматичному відшкодуванню з бюджету, який в свою чергу надає платнику податку суму автоматичного бюджетного відшкодування також протягом трьох операційних днів після отримання висновку органу державної податкової служби.
За матеріалами:
Контракти
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас