США визнали суверенітет Японії над південними Курилами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США визнали суверенітет Японії над південними Курилами

Казна та Політика
1926
США визнали суверенітет Японії над чотирма південними островами Курильської гряди, які зараз належать Росії. Також США підтримують зусилля Москви і Токіо з підписання мирного договору
"Уряд США підтримує Японію в цьому питанні і визнає японський суверенітет над островами", - сказали в посольстві США у відповідь на прохання роз'яснити офіційну позицію Вашингтона з територіального питання між Росією та Японією, повідомляє Інтерфакс.
У посольстві також підкреслили, що Вашингтон "підтримує зусилля урядів Японії та Росії щодо досягнення давно назрілого мирного договору і зміцненню між ними двосторонніх відносин в цілому".
Американці вирішили нагадати про свою позицію з питання про територіальну приналежність Південних Курил після серії заяв російських генералів про необхідність посилення оборони островів.
Нагадаємо, офіційний представник МЗС РФ Олександр Лукашевич заявив, що в Москві категорично відкидають можливість будь-яких переговорів з Японією з так званого територіального питання. "Питання про суверенітет Росії над Курилами безвідкличне, і він не підлягає ніяким сумнівам", - підкреслив російський дипломат.
Глава МЗС РФ Сергій Лавров стверджував, що Японії необхідно визнати підсумки Другої світової війни. "Немає іншого шляху доти, доки Японія не зробить те, що вже зробили інші країни, а саме визнає підсумки Другої світової війни", - сказав він.
Відносини Москви і Токіо серйозно ускладнилися після того, як японські офіційні особи в різких виразах висловилися про поїздки російського керівництва на Курили, назвавши їх, зокрема, "брутальною образою". У відповідь на це МЗС Росії вказав, що на вести в таких умовах діалог про мирний договір представляється безглуздим, доки Токіо не змінить свою позицію.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас