Ціна нафти може вирости наступного тижня на тлі напруженості на Близькому Сході — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціна нафти може вирости наступного тижня на тлі напруженості на Близькому Сході

Енергетика
145
Ціна нафти може вирости наступного тижня на тлі зростання побоювань щодо збільшення політичної нестабільності в арабських країнах Близького Сходу і північної Африки, повідомило агентство Bloomberg.
Двадцять із 46, або 43%, що брали участь в опитуванні агентства Bloomberg аналітиків, очікують підвищення вартості нафти, п'ятнадцять (33%) - зниження. Ще 11 респондентів не прогнозують значних змін цін майбутнього тижня.
Водночас, в Бахрейні в ході виступів проти владної королівської сім'ї, що почалися 14 лютого, загинули як мінімум п'ять чоловік. Демонстранти в Лівії вимагають негайного позбавлення влади уряду, збройні сили країни у четвер відкрили вогонь по учасниках акції протесту, в результаті загинули не менше 24 осіб.
"Близький Схід продовжує залишатися джерелом напруженості у зв'язку з захлеснули регіон сплеском політичної боротьби, - відзначає аналітик Again Capital Джон. - Я вважаю, що премія за геополітичний ризик буде рости".
За даними BP, на країни Близького Сходу і північної Африки припадає близько 36% світового обсягу видобутку нафти і 61% доведених запасів цього виду сировини.
Більшість експертів минулого тижня очікувала на зниження ціни нафти, однак і прогнози не виправдалися.
З понеділка по четвер нафта марки WTI на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) подорожчала на 0,9%. У п'ятницю ціна виросла на $0,07 (0,08)% - до $86,43 за барель.
При цьому підвищення вартості нафти марки Brent на торгах у Лондоні за цей тиждень перевищила 1,5% і може стати четвертим поспіль.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас