Меморандум МВФ: Уряд відзначає прогрес у переговорах з ЄІБ і ЄБРР про їх участь у модернізації ГТС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Меморандум МВФ: Уряд відзначає прогрес у переговорах з ЄІБ і ЄБРР про їх участь у модернізації ГТС

Казна та Політика
115
Уряд України відзначає прогрес у переговорному процесі з Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) і Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) щодо їх участі у модернізації газотранспортної системи (ГТС) країни, говориться в меморандумі української влади Міжнародному валютному фонду (МВФ).
Згідно з датованим 10 грудня 2010 документом, оприлюдненим у п'ятницю, уряд також сподівається на отримання мікрофінансової допомоги Європейського союзу в розмірі EUR610 млн. Частину з цих коштів планується направити на енергетичні проекти.
Згідно з документом, Україна в найближчі місяці вживе заходів для подальшого приєднання до ініціативи забезпечення прозорості у видобувних галузях EITI (The Extractive Industries Transparency Initiative) і заходів щодо приведення українського законодавства в енергетичній сфері у відповідність з європейським.
Як повідомлялося, європейський комісар з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле у березні 2010 року заявляв про готовність ЄС надати Україні додаткову макрофінансову допомогу в розмірі EUR610 млн після того, як країна відновить співпрацю з МВФ.
Він також повідомляв, що за наявності прогресу в реформах газового сектору України Єврокомісія розпочне роботу над "газовим" пакетом, який раніше обговорювався з урядом Юлії Тимошенко.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас