ФРС підвищить ставки в 2011р на тлі зростання попиту на кредити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФРС підвищить ставки в 2011р на тлі зростання попиту на кредити

Казна та Політика
273
Федеральна резервна система (ФРС) може підвищити відсоткові ставки цього року, оскільки попит на комерційні та промислові кредити з боку середніх і великих компаній в США досяг п'ятирічного максимуму, прогнозує Toyota Asset Management Co.
Опитування ФРС, проведене серед старших фахівців з кредитування, показало, що чисте співвідношення банків, що повідомили про підвищення попиту, досягло 28,1% у січні, що є максимумом з липня 2005 року, свідчать дані агентства Bloomberg.
"Кредитування може дійсно вирости в другій половині цього року завдяки відновленню економіки, - вважає старший стратег Toyota Asset в Токіо Масару Хамасакі, який бере участь в управлінні активами приблизно на $18 млрд. - не дивно, якщо ФРС підвищить ставки до кінця цього року або на початку наступного ".
Тим часом багато економістів, включаючи експертів найбільшого фонду облігацій у світі PIMCO, не очікують на підвищення відсоткових ставок американського ЦБ у найближчі 12 місяців, оскільки вважається, що економіка США ще не досить зміцніла для жорсткості грошово-кредитної політики.
Ф'ючерсні контракти на біржі CME Group Inc. показують, що, на думку трейдерів, ймовірність підвищення до грудня цільової ставки ФРС за кредитами "овернайт" складає 43% проти 40% місяць тому.
Попит на кредити, як правило, зростає протягом приблизно одного року до підвищення ставок, відзначив Хамасакі. Згідно з даними, попит збільшувався з серпня 1993 року і з серпня 2003 року, а в лютому 1994 року і в червні 2004 року відповідно ФРС почала підвищувати ставки.
За прогнозами Хамасакі, ключова ставка ФРС (ставка федерального фінансування) збільшиться до 0,75%, а прибутковість 10-річних казначейських паперів США виросте до 4,5% до кінця першого кварталу 2012 року.
Згідно з середньозваженими прогнозами економістів та аналітиків, опитаних агентством Bloomberg, ці показники можуть підвищитися до 0,5% і 4,1% відповідно.
Базова ставка американського зараз перебуває в діапазоні від нуля до 0,25%, а прибутковість 10-річних казначейських паперів США на 13:05 МСК у п'ятницю становила 3,58%. ФРС знизила ключову ставку до діапазону 0-0,25% у грудні 2008 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас