Президент Кот-д'Івуара видав указ про націоналізацію великих банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент Кот-д'Івуара видав указ про націоналізацію великих банків

Казна та Політика
347
Президент Кот-д'Івуару Лоран Гбагбо в четвер видав указ, що передбачає націоналізацію великих банків. Банківська система головного світового виробника какао підійшла до повного краху на цьому тижні, оскільки практично всі комерційні банки закриті, а ті, що працюють - переповнені клієнтами, які відчайдушно намагаються зняти заощадження, повідомляє Reuters.
"Головною метою цього є забезпечення безперервної доступності громадян до своїх активі", - заявили в івуарійському уряді.
У західному світі цю акцію Гбагбо пов'язують з нещодавніми санкціями, які США та ЄС наклали на Президента цієї країни. Гбагбо намагається зберегти контроль над Кот-д'Івуаром, тоді коли Захід вимагає передати владу Алассану Уаттара. Насильницька боротьба за владу Гбагбо і А. Уаттара губить економіку країни.
Нагадаємо, політична криза в Кот-д'Івуарі триває з кінця листопада 2010 р., після виборів Президента країни. Тим часом, зіткнення прихильників Уаттара і Гбагбо вже забрали життя більше 170 людей. Наразі Уаттара перебуває в одному з готелів Абіджана під охороною 800 військовослужбовців ООН. Гбагбо раніше зажадав виведення з країни миротворців і французьких військових, проте і ті й інші відмовилися виконати вимогу політика.
З 2002 р. по 2007 р. в Кот-д'Івуарі велася громадянська війна між політичними силами, які представляли північ і південь держави. У конфлікт втрутилися Ліберія, Нігерія, Буркіна-Фасо. В підсумку тоді перемогли прихильники Гбагбо.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас