Томенко: Треба виводити кошти з тіні, а не вишукувати нові податки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Томенко: Треба виводити кошти з тіні, а не вишукувати нові податки

Казна та Політика
495
Уряду сьогодні необхідно радикально змінити плани, пов'язані з деякими задекларованими економічними реформами, заявив заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко. Про це FINANCE.UA повідомила прес-служба політика.
"Необхідно виводити кошти з тіні, а не вишукувати нові податки. Треба змінити підхід до пенсійної реформи, ліквідувати в Україні тіньову економіку і т.д.", - підкреслив віце-спікер.
Томенко повідомив, що згідно з всеукраїнським опитуванням, проведеним "Українським демократичним колом" на замовлення Інституту політики 29 січня-7 лютого 2011 року, значна частина опитаних (42,3%) громадян відкрито заявила, що їх знайомим доведеться отримувати зарплату (повністю або частково) неофіційно (у "конвертах"), а 4,6% відмовилися відповідати.
"Отже, можна сказати, що 47% громадян України сьогодні говорять про те, що отримують гроші неофіційно", - підсумував заступник Голови ВР.
"Тому зміна формату оподаткування, що стимулює роботодавців платити офіційну зарплату і водночас відповідальність роботодавців за те, що вони не виплачують таку заробітну плату, - це першочергові кроки", - зазначив Томенко.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас