Профспілки погрожують протестами, якщо пенсійну реформу не відкличуть — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Профспілки погрожують протестами, якщо пенсійну реформу не відкличуть

Казна та Політика
423
Федерація профспілок України (ФПУ) просить Кабінет міністрів відкликати проект закону про пенсійну реформу з парламенту і організувати підготовку збалансованої реформи разом з профспілками і роботодавцями. В іншому випадку, ФПУ почне масові акції протесту в усіх регіонах країни.
У ФПУ нагадали, що незважаючи на вимоги профспілок і доручення уряду, Міністерство соціальної політики "не змогло організувати належне громадське обговорення" проекту пенсійної реформи, "обмежившись інструктивними зустрічами переважно зі службовими особами державних і комунальних установ".
Зі свого боку, ФПУ провела громадське обговорення у регіонах України за участю профспілкових, ветеранських, жіночих та інших організацій, представників трудових колективів. "Учасники слухань дали різко негативну оцінку проекту, особливо пропозиціям щодо підвищення пенсійного віку жінкам, збільшення на 10 років нормативного стажу для призначення пенсій", - наголошується у зверненні.
У ФПУ наголошують, що в разі ігнорування урядом думки більшості українського суспільства федерація буде змушена розпочати масові акції протесту у всіх регіонах країни на захист пенсійних прав громадян України.
Як повідомлялося, 16 лютого у Верховній Раді пройшла презентація проекту пенсійної реформи.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас