Профспілки розповіли, чому не виплачують лікарняні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Профспілки розповіли, чому не виплачують лікарняні

Казна та Політика
1764
Справжні причини затримки соціальних виплат - покриття дефіциту Пенсійного фонду за рахунок коштів соціального призначення і боротьба всередині владної команди за контроль над Фондом соціального страхування. Про це FINANCE.UA повідомила прес-служба Національного форуму профспілок України (НФПУ).
"В Україні існує заборгованість по виплаті лікарняних більше 2 млрд грн. Причина цього боргу - перш за все, спроба покрити дефіцит ПФ за рахунок Фонду соцстрахування з тимчасової втрати працездатності (ФСС ТВП), з якого держава компенсує підприємствам витрати на лікарняні своїм співробітникам з 6-го дня хвороби. Другою причиною є політична боротьба всередині Партії регіонів, яка не може визначитися з кандидатурою керівника ФСС ТВП", - заявив голова НФПУ Мирослав Якібчук.
Він назвав "позбавленими логіки" заяви чиновників, які стверджують, що українці масово підробляють лікарняні, і тому уряд зупинив соцвиплати.
2По-перше, окремі випадки можливих підробок не можуть вплинути на загальний фінансовий оборот ФСС ТВП. По-друге, якщо чиновники стверджують, що українці масово підробляють бюлетені, то чому цією справою не переймаються правоохоронні органи? - обурюється голова НФПУ.
Якібчук заявив, що профспілки будуть ініціювати повернення до порядку виплат соцстрахування, який існував до 2010 року, коли був введений єдиний соціальний внесок.
Нагадаємо, перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Вадим Копилов заявив, що Кабмін зупинив виплати за лікарняними через те, що в результаті перевірки були виявлені масові випадки підробки лікарняних аркушів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас