Сугоняко: "Проїдання" запозичених коштів - це шлях до кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сугоняко: "Проїдання" запозичених коштів - це шлях до кризи

Фондовий ринок
715
Президент Асоціації Українських банків Олександр Сугоняко назвав "проїданням" те, що кошти, виділені урядом на підтримку фінансового сектора, не йдуть в економіку, а залишаються в обігу на фондовому ринку.
"Ми бачимо приріст на фондовому ринку майже 50 млрд, а це означає, що збільшення термінових депозитів населення пішло на фондовий ринок, а могло додатись до тих 34 млрд, які банки могли б направити в економіку (юридичним особам). Ця сума могла би становити близько 90 млрд, і була б відчутною для української економіки"- зазначив Сугоняко.
За його словами, Міністерство фінансів виступає конкурентом економіки на цьому ресурсному ринку, забираючи ці кошти в економіки і витрачаючи їх на покриття дефіциту бюджету, зокрема пенсійного фонду.
"Це - проїдання. Замість того щоб розвивати економіку, поєднувати гроші та бізнес, створювати нові робочі місця, створювати додаткову вартість… кошти йдуть простим шляхом: їх позичають і проїдають", - наголосив експерт. - Очевидно, що політика на наступний рік має бути іншою. Тому що понад 32% зростання внутрішнього валового боргу у державі - це шлях до кризи. Кабмін має щось зробити, аби ці кошти пішли в економіку і повернулися потім до бюджету вже як податки".
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас